flyhoda

اصفهان

اصفهان (سپاهان) مرکز استان اصفهان با 250 کیلومتر مربع وسعت در دل فلات ایران قرار دارد. آب و هوای اصفهان نیمه خشک و معتدل است و میانگین دما در این شهر حدود 16 درجه سانتیگراد و میانگین بارندگی سالانه حدود 13 میلی لیتر است. اصفهان عموما کم آب است اما کشاورزی آن به دلیل وجود رودخانه زاینده رود بهبود یافته است. اصفهان از نظر جغرافیایی در مرکز ایران قرار دارد و با آب و هوای معتدل و خاک حاصلخیز و آب کافی از رودخانه زاینده رود، همیشه مکان بسیار خوبی برای زندگی بوده است.

اصفهان را ابتدا اسبهان نامیدند، زیرا در زمان ساسانیان قومی به نام سپاهیان در دشتهای حاصلخیز نزدیک شهری زندگی می کردند و سپس شهری را تشکیل دادند و شهر را به نام ملت خود نامیدند. در سال 19 هجری قمری اصفهان بدون جنگ و خون ریزی به تصرف سپاه اسلام درآمد اما با قراردادی مسالمت آمیز این سرزمین به بسیاری از سرزمین های فتح شده توسط سپاه اسلام اضافه شد. این شهر در سیصد عصر توسط فرمانداران مختلف اداره می شد و در قرن چهارم پس از میلاد در زمان سلسله زیاریان و آل بویه به عنوان پایتخت سرزمین آنها انتخاب شد. در قرن پنجم، در زمان سلجوقیان، پایتخت این امپراتوری گسترده‌تر شد و از رودخانه سیحون تا کرانه‌های شرقی مدیترانه شروع شد.

در سال 789 پس از میلاد اصفهان قربانی غارت و کشتار وحشیانه ارتش تیموری شد.

در دوران صفویه، در قرن دهم، اصفهان مرکز تجارت، فرهنگ و صنعت شد. در اوایل قرن یازدهم 1006 هجری قمری پایتخت شاه عباس از قزوین به اصفهان نقل مکان کرد و این شهر حدود یک قرن و نیم پایتخت سلسله صفویه بود. دلیل شهرت اصفهان هم همین است.

اصفهان در طول قرون متمادی نام های زیادی داشته است. اسامی به شرح زیر بود: آپادانا، آصف هان، اسبهان، اسپاتنا، اسپهان، آسپدان، اسپینرم اصفهان، اسپادانه، انزان، بسفهان، پرتاک، پارتی، پارتیکان، جی، دارالیهودی، رسگورجی، سپنه، شهرستان، گبا، گابیان. ، نصف جهان، یهودیه. همچنین این شهر در دفتر شعر شاهنامه توسط یکی از شاعران نامدار پارسی گوی به نام فردوسی به نام سپاهان نامگذاری شده است.

اصفهان در سال 2005 به عنوان اولین پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی انتخاب شد. این شهر پذیرای گردشگران بسیاری از کشورهای اسلامی و بسیاری از بازدیدکنندگان دیگر از نقاط مختلف جهان بوده است. اصفهان به صنایع دستی مانند خاك، خاتم و ترمه معروف است. اگر به دنبال سوغاتی از اصفهان هستید، می توانید آن را در اطراف میدان نقش جهان یا بازار قدیمی اصفهان خریداری کنید.

اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، هفت جهان و نگین فیروزه جهان شناخته می شود. اصفهان شهری باستانی در مرکز ایران است. این سومین شهر پرجمعیت این کشور است. پس از مشهد، اصفهان دومین شهر گردشگری و پس از تهران دومین شهر صنعتی ایران است. از نظر جغرافیایی این شهرستان از غرب به شهرستان خمین و نجف آباد، از جنوب به کوه صفه و سپاهان، از شمال به شاهین شهر و از شرق به سگزی منتهی می شود. اصفهان یک شهر چهار فصل است. بهار و پاییز خنک معتدل، تابستان گرم و زمستان سرد دارد. از 1050 تا 1722 قبل از میلاد به ویژه در قرن شانزدهم که اصفهان برای دومین بار پایتخت ایران شد، این شهر آباد شد. اصفهان هنوز شهر باشکوهی است. در فرهنگ ایرانی، این شهر به دلیل معماری زیبای اسلامی، بلوارهای بزرگ، پل‌های مسقف، کاخ‌ها، مساجد و مناره‌های بی‌نظیر به‌عنوان نیمی از جهان شناخته می‌شود.

غذاهای محبوب و محلی اصفهان

اصفهان مانند سایر شهرهای ایران غذاهای محلی خود مانند کباب، بریانی و خورش ماست را دارد که حتما امتحان کنید. آش سماق، کله جوش، کله گنجشکی، باقالی زورات، کوکو قندی، قیمه ریزه، آش مش و قمری، یخنه ترش، مانگ بین و زردک، سرکه و چغندر اوماج از دیگر غذاهای محلی اصفهان هستند که می توانید بخورید. آنها در رستوران خان گستر مرکز شهر و رستوران های جلفا، شهرزاد و بریانی اعظم قرار دارند. جام نشین، شب نشین و زاگرس از دیگر رستوران های زیبای اصفهان هستند که همواره مورد استقبال گردشگران خارجی قرار گرفته اند. اگر می خواهید یک مکان سنتی آرام را تجربه کنید، به شما توصیه می کنیم به رستوران های سنتی خوانسالار و آشتی شهر بروید. رستوران های هرمس و فرامرز می توانند انتخاب های خوبی برای علاقه مندان به فست فود باشند. اصفهان رستوران های خوب دیگری هم دارد مانند: ژیک، ترازجوجه، اراخان، پرتاک، زاینده رود، سیلورسپون، ونیز، برادران، آسمان، دومینو، نیوشا، باستانی، پتینه، عطاویچ، نان دوست، شاد بریانی، حکیم، شاندیز، زاوا، دیزیبار. ، سیب و چانچو.

یکی از محبوب ترین غذاهای محلی اصفهان گوش فیل است که با دوغ محلی میل می شود. می توانید آن را در یکی از قدیمی ترین کافه های اصفهان که «چاه حاج میرزا» و مربوط به دوران صفویه است، امتحان کنید. فراموش نکنید که بستنی رهنان را که در جشنواره بستنی سوئیس رتبه اول را کسب کرد، امتحان کنید

بستنی فروشی اصلی رهنان در میدان شاهد اصفهان واقع شده است. این بستنی به دلیل شیر تازه ای که در تهیه آن استفاده می شود در سراسر جهان مشهور است. اصفهان کافه های خوبی هم داره مثل: فان گلس، آب میوه روزگار، خونه فیروز شربت، رادیو، تایم، آهنگ، ترنج، کما، رویال، نگهاب، لیمو، دال، دو، گیلاس، اسپادانا، کژه، ژینو، سیمون، موژان. کافه های کیو، جزوه، بانو، امرداد، مون و بلانچ.

سوغاتی اصفهان

خرید سوغاتی از اصفهان بسیار مطلوب است. گز یکی از شیرینی های سنتی اصفهان است که می توانید بهترین نوع آن را از گز کرمانی در خیابان عبدالرزاق تهیه کنید. پولکی و نبات راک از دیگر شیرینی های معروف اصفهان هستند. انواع سفره و ظروف کالیکو، چوب منحنی و ظروف خاتم از سوغاتی های معروف اصفهان هستند که می توانید انواع آنها را از بازارهای صنایع دستی اصفهان مانند بازار قیصریه، بازار بزرگ اصفهان و بازار نقش جهان خریداری کنید. اگر دوست دارید به مراکز خرید مدرن بروید، مرکز تجاری کوثر، پارک مال و مرکز شهر اصفهان انتخاب های خوبی هستند.

جاذبه های گردشگری اصفهان

قدمت بیشتر اماکن تاریخی اصفهان به دوران صفویه می رسد و در کنار رودخانه زاینده رود قرار دارند.

علی قاپو، مسجد شیخ لطف الله، مسجد شاه (امام)، کلیسای وانک، منار جنبان، چهل ستون، کاخ هشت بهشت، پل الله وردی خان، چهار باغ، آتشکده، قبرستان قدیمی تخت فولاد، بازار تاریخی اصفهان. میدان نقش جهان، باغ پرندگان، پل خواجو، پل شهرستان، سی و سه پل (سی و سه پل) از جاذبه ها و اماکن تاریخی اصفهان هستند.

بازار قیصریه اصفهان

ورودی اصلی این بازار در ضلع شمالی میدان امام/ میدان نقش جهان قرار دارد و زیباترین نقاشی‌های عصر صفوی در آن نگهداری می‌شود. از آن ورودی وارد یکی از زیباترین بازارهای جهان می شوید.

منار جنبان

منارجنبان یکی از مکان‌های تاریخی معروف ایران است که در 5 کیلومتری غرب اصفهان و در مسیر جاده اصفهان به نجف‌آباد قرار دارد. این بنا از یک ایوان و دو مناره تشکیل شده است.

کاخ هشت بهشت ​​(هشت بهشت)

کاخ هشت بهشت ​​در میان باغی در مجموعه دولتخانه عهد صفویه قرار دارد که در زمان سلیمان اول در قرن یازدهم هجری قمری ساخته شده است. این کاخ در هر طرف باغ ورودی دارد.

کلیسای وانک و موزه

در قرن یازدهم گروهی از ارامنه ساکن ارمنستان کنونی به اصفهان نقل مکان کردند و در روستایی در جنوب غربی اصفهان اقامت کردند. نام این روستا را جلفا گذاشتند. پادشاهان صفوی برای حفظ اقلیت ارامنه دستور آزادی مذهبی در آن روستا دادند.

alt

مسجد سید

مسجد سید بزرگترین و مشهورترین مسجد قرن سیزدهم است. معماری مسجد توسط یکی از علمای بزرگ مقیم در زمان محمدشاه قاجار انجام شده است.

alt

مسجد حکیم

مسجد حکیم یکی از نفیس ترین مساجد ایران است. دارای چهار ایوان است و بین سالهای ۱۰۵۱ تا ۱۰۷۳ هجری قمری در زمان شاه صفی و شاه عباس دوم ساخته شده است.

عمارت عالی قاپو اصفهان

عمارت عالی قاپو عمارتی شش طبقه است که در قرن یازدهم هجری قمری ساخته شده است. هر طبقه طراحی و هنر خاص خود را دارد. از قسمت های جالب این عمارت می توان به ایوان طبقه سوم، حوض مسی و تالار پذیرایی که با زیباترین نقاشی ها و گچبری ها طراحی شده است اشاره کرد.

alt

سی و سه پل

هنگامی که اصفهان به عنوان پایتخت امپراتوری صفوی انتخاب شد، این شهر در جنوب گسترش یافت. منطقه مهم شهرسازی آن زمان خیابان چهارباغ (چهارباغ) بود که از دروازه دولت به سمت جنوب شروع می شد و حدود شش کیلومتر طول داشت.

پل خواجو

در سمت شرق رودخانه زاینده رود و پل خواجو آثاری وجود دارد که قدمت آنها به دوران صفویه و سلطنت شاه عباس دوم در سال 1060 هجری قمری می رسد. این پل یک پل چند منظوره بود.

alt

مسجد شیخ لطف الله

مسجد دیگری در ضلع شرقی میدان امام (نقش جهان) قرار دارد. این مسجد در زمان شاه عباس اول از پادشاهان صفوی ساخته شده است. در همان زمان میدان و ساختمان های اطراف آن ساخته شد.

نویسنده : درسا قربانی 1401/08/14

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

نظرات کاربران